Зловживання штучними підсолоджувачами може привести до діабету
Співробітники Медичної школи Університету Аделаїди виявили, що зловживання штучними підсолоджувачами може вплинути на те, як організм реагує на цукор. Це, в свою чергу, підвищує ризик розвитку діабету 2-го типу. У дослідженні взяли участь 27 чоловік, передає UPI.com.
Деякі учасники брали три рази в день перед їжею капсули з штучними підсолоджувачами (сукралоза або ацесульфамом), а інші - плацебо. Загальна добова доза підсолоджувачів була еквівалентна тій, яка міститься трохи більше ніж в 1,4 літра дієтичного напою.
Через 2 тижні реакція організму на цукор у добровольців, які приймали капсули з штучними підсолоджувачами, змінилася, а в учасників з контрольної групи - немає. За словами вчених, зловживання підсолоджувачами може стати причиною сплесків цукру в крові у людей після їжі. А через це збільшиться ризик діабету. Фахівці вважають, що необхідні подальші дослідження.
за матеріалами, UPI.com.