ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Жирні кислоти омега-3 здатні запобігти харчову інфекцію

Співробітники Університету Південної Данії встановили: жирні кислоти омега-3 "вимикають" певні гени лістерій - бактерій, що викликають лістеріоз. Важливо, що кислоти омега-3 не вбивають лістерії, так як при загрозі загибелі у бактерій виробляється стійкість. Кислотами омега-3 багаті волоські горіхи, оливкове масло і лосось, пише The Daily Mail.

Дослідники в лабораторії піддавали бактерії Listeria monocytogenes впливу різних концентрацій кислот омега-3. Дослідження показало: через 30 хвилин після введення кислоти омега-3 починали впливати на бактерії. Жирні кислоти "вимикали" у бактерій гени, що відповідають за здатність викликати інфекцію.

Вчені сподіваються, що їх відкриття призведе до розробки нових методів лікування лістеріозу. Ймовірно, кислоти омега-3 можуть боротися не тільки з лістеріями, але і з іншими бактеріями, стійкими до сучасних антибіотиків.

за матеріалами, The Daily Mail.