ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

З новим відкриттям вірусів тепер можна не боятися, запевняють дослідники

Вчені з Коледжу Святої Трійці в Дубліні знайшли молекулу, яка важлива для клітинного росту. І, виявилося, дана молекула - STAT3 - також захищає від інфекцій, пише Eurek Alert. Це відкриття дозволить відновити імунітет людини і побудувати захист від цілого спектра вірусів.

При будь-якої вірусної інфекції імунна елемент, інтерферон, гальмуєвідтворення вірусів. Коли інші клітини тіла стимулюються інтерфероном, всередині цих клітин активується цілий набір молекул подібно до ефекту доміно (своєрідний сигнал про небезпеку). Коли остання "кісточка" доміно падає, клітина готова очиститися від інфекції.

Однак багато вірусів імунна система видалити не може. Судячи з усього, віруси навчилися їй протистояти. Зокрема, вірус гепатиту С і респіраторно-синцитіальних вірус впливають на сигнальний шлях інтерферону, що дозволяє їм уникати імунітету. Тому антивірусні властивості STAT3 надихають учених.

За їх словами, даний елемент життєво важливий для підтримки активності сигнальних шляхів інтерферону. Як показали дослідження, без STAT3 клітини не могли впоратися зі звичайним вірусом грипу або коров'ячої віспою.

За матеріалами Eurek Alert.