ВООЗ визнала гарячі напої джерелами раку
Рідини з температурою вище 65 ° С можуть бути вірогідною причиною развітіярака стравоходу . Експерти уточнюють : саме температура рідини, що вживається , а не її вид або утримання , є причиною підвищення ризику виникнення смертельної недуги .
Результати досліджень , проведених в Китаї , Ірані , Туреччині та країнах Південної Америки , де чай або мате традиційно п'ють дуже гарячим ( при температурі приблизно 70 ° С ) показали , що ризик розвитку злоякісних пухлин стравоходу зростає з температурою споживаної рідини
Висновки експертів засновані на математичному аналізі більш ніж тисячі наукових досліджень про ймовірні канцерогенних властивостях кави і мате . Зроблений ученими аналіз враховував фактори ризику , пов'язані з вживанням алкогольних напоїв і курінням .
Відзначимо , що кава і мате були класифіковані ВООЗ як " ймовірні канцерогени для людини " ще в 1991 році, тепер же до цієї групи віднесені всі гарячі напої з температурою понад 65 ° С.
За матеріалами Євролаб