ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: БАДи, що містять вітамін D, рятують від смерті

Як показали дослідження, ці добавки знижують рівень смертності внаслідок онкологічних захворювань, пише "Vademecum". Вчені вважають, що раковим пацієнтам критично важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D. Статистика говорить: у ракових хворих нерідко відзначається дефіцит цього вітаміну. І для жителів північних, несонячних країн це особливо актуально, адже вітамін виробляється на сонці. При цьому не всі можуть похвалитися великою кількістю в раціоні печінки, яєць і жирної риби - джерел вітаміну D.

На щастя, дефіцит вітаміну D можна заповнити за допомогою регулярного прийому БАДів. Вчені підрахували: щоденний прийом цих добавок протягом трьох років знижує ризик смерті від будь-якого типу раку на 13%. А комбінація вітаміну D і статинів (зменшують концентрацію холестерину) скорочує ризик смертності від раку простати на 40%.

Фахівці підкреслюють, що вітамін є не терапією, а профілактикою раку. Вони пропонують збагачувати продукти харчування вітаміном D. Деякі країни це вже роблять. Наприклад, в Штатах, Канаді, Фінляндії, Австралії та Швеції збагачують молоко і хліб

за матеріалами, "Vademecum"