ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені представили нову, більш безпечну альтернативу статинам

Як зазначає The Daily Mail, розробники пропонують знижувати рівень холестерину за допомогою бемпедоевой кислоти. Співробітники Імперського коледжу Лондона показали: кислоту можна навіть застосовувати в щоденному режимі паралельно зі статинами.

Відомо: від 5% до 20% людей відмовляються від прийому статинів через болі у м'язах. Є альтернатива - ін'єкції інгібіторів PCSK9. Але вони відрізняються високою вартістю. Кислота повинна бути набагато дешевше. Також вона підходить широкому колу людей, навіть тим, хто вже пережив серцевий напад і ніяк не може знизити рівень холестерину за допомогою статинів

Як показали тести, при паралельному прийомі зі статинами кислота знижувала показники холестерину на 18% більше в порівнянні з використанням одних лише статинів. Це дозволяє знизити дозування статинів, одночасно зберігши ефективність терапії. Кислота, як і статини, працює, блокуючи ключовий для виробництва холестерину ензим (АТФ-цітратліаза). Зараз виробник - компанія Esperion - намагається у європейських регуляторів отримати ліцензію. У разі успіху кислота вийде на ринок в наступному році.

За матеріалами MEDdaily