ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вакцина від бабезіоза

Що таке бабезіоз? Бабезіоз - це паразитарна інфекція, схожа з бореліозом, переноситься іксодовими кліщами. Ця інфекція загрожує не тільки сільськогосподарським тваринам, а й людям.

Бабезії впливають прямо на еритроцити таким чином, що, спочатку проявляючись у людей як грипоподібне захворювання, часто трансформується у важку анемію. У групі ризику даного захворювання знаходяться більшою мірою літні люди, особи з ослабленим імунітетом і ті, хто потребує переливання крові. Для них вченими з Університету Гріффіта була розроблена нова вакцина для профілактики бабезіоза людини. Ця вакцина універсальна, вона формує імунітет проти різних видів бабезій, які специфічні для людини. Її ефективність вже доведена в доклінічних дослідженнях.

Вакцина здатна знищувати паразитів, стимулюючи імунну відповідь, яка опосередкована як Т-клітинами, так і макрофагами. Також для доставки активного компонента вакцини використовується ліпосомальна платформа, що дає продукту важливу перевагу - ці вакцини піддаються ліофілізації, а також легкому транспортуванню та зберіганню.

 

За матеріалами: miragenews.com