ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Сканування мозку після змін  пам'яті може показати ризик хвороби Альцгеймера

За даними дослідження, люди похилого віку з високим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера, які повідомили про серйозні проблеми з пам'яттю протягом минулого року, з більшою ймовірністю мали ранні ознаки захворювання в мозку порівняно з людьми, які не повідомляли про серйозні зміни пам'яті.

Результати дослідження були опубліковані в середу в журналі Neurology. У дослідження були включені 675 осіб із середнім віком 72 роки, у яких не було проблем з мисленням на початку дослідження, але які вважалися схильними до ризику хвороби Альцгеймера. Всі вони були включені в інші дослідження, під час яких люди довгостроково спостерігають, щоб дізнатися більше про те, як починається хвороба.

675 осіб, які взяли участь у дослідженні, відповіли на питання про свої розумові здібності, а також пройшли ПЕТ-сканування свого мозку. Для кожного з них "партнер з навчання" також відповідав на питання про розумові здібності людини. Партнером з навчання міг бути чоловік, родич або друг, і 65% партнерів з навчання жили з людьми, що вивчаються.

Хвороба Альцгеймера - це прогресуючий стан, пов'язаний з відмирання клітин головного мозку з часом. В рамках цього дослідження дослідники шукали два типи накопичення білка в мозку, пов'язані із хворобою Альцгеймера. Один тип накопичення білка називається амілоїдними бляшками, а інший – тау-клубками. На підставі їхньої участі в інших дослідженнях вже було відомо, що деякі люди, які брали участь у дослідженні, мали більш високий рівень амілоїдних бляшок.

Наявність скупчень білка сама по собі не є причиною діагнозу хвороби Альцгеймера, і не всі люди зі змінами мозку в кінцевому підсумку хворіють на цю хворобу.

 

За матеріалами: MEDspace