ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ритм нинішнього життя винен у розвитку раку кишківника

За останні десятиліття почастішали випадки розвитку раку товстої кишки, також вчені стверджують, що захворювання істотно «помолодшало». Якщо раніше ця недуга діагностували у людей старше 50 років, то зараз його все частіше виявляють у більш молодому віці. Настільки тривожна тенденція збільшила інтерес дослідників до вивчення причин раннього розвитку раку товстої кишки і виявлення груп людей з підвищеним ризиком його виникнення.

Як показали останні дослідження регулярний стрес на робочому місці, нерегулярне харчування, швидке поглинання їжі і часте вживання червоного м'яса є основними причинами підвищення ризику розвитку раку кишечника. Свою лепту, хоч і не в настільки сущеТакже лікарі підкреслюють, що планові перевірки - запорука здоров'я. Так якщо у пацієнта виявлені поліпи в кишечнику, він зобов'язаний прийняти рішення про негайне їх видаленні, так як через 10-15 років вони практично зі стовідсотковою ймовірністю переростуть в онкологічну пухлину товстого кишечника. Відносно харчування, що знижує ризики для здоров'я, дієтологи радять збагатити раціон овочами, фруктами і продуктами, багатими клетчаткой.ственной мере, вносять солоні, жирні страви в раціоні людини і любов до випічки.

За матеріалами Євролаб