ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Препарати для зниження ваги знижують ризик раку у пацієнтів з діабетом

Недавні дослідження популярних препаратів для зниження ваги виявили дивовижні переваги, що виходять за рамки їхнього передбачуваного використання, наприклад, зниження ризику фатальних серцевих нападів. І тепер може з'явитися ще одна непередбачена перевага: люди з діабетом 2 типу, які приймали ці препарати, мали нижчий ризик захворіти на 10 з 13 ракових захворювань, пов'язаних з ожирінням, порівняно з тими, хто використовував інсулінотерапію.

 

Вчені виявили, що в порівнянні з пацієнтами, які приймали інсулін, у людей, які приймали GLP-1RA, спостерігалося «значне зниження ризику» 10 із 13 видів раку, пов'язаних із ожирінням. Ці 10 видів раку включали рак стравоходу, прямої та товстої кишки, ендометрію, жовчного міхура, нирок, печінки, яєчників та підшлункової залози, а також менінгіому та множинну мієлому.

 

У дослідженні говориться, що порівняно з пацієнтами, які приймають інсулін, у пацієнтів, які приймають GLP-1RA, не спостерігалося статистично значущого зниження ризику раку шлунка та зниження ризику раку молочної залози та щитовидної залози.

 

За матеріалами: MEDspace