ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Особливу світловий вплив - порятунок від онкології і травм

Інститут медичних досліджень Гудзона і Університет Суинберна, передає Xinhua, розробили метод лікування раку і травм м'яких тканин за допомогою світла. Були проведені випробування нового фотодинамічного кошти IXV-PO2 на клітинах раку яєчників. Засіб дозволило знищити ракові клітини в лабораторних умовах.

Коли IXV-PO2 опромінюють світловими променями певної довжини, засіб стає токсичним для ракових клітин. На відміну від схожих лікарських засобів, IXV-PO2 не вимагає ізоляції пацієнта в темній кімнаті на тижні або навіть місяці після курсу лікування. До того ж, IXV-PO2 є не тільки у формі таблеток, але і в формі гелю, який можна наносити на шкіру.

Зараз вчені хочуть перевірити, чи може такий гель не тільки вбити ракові клітини, але і запобігти поверненню раку. До речі, в Університет Суинберна також винайшли робота, який використовує світло для лікування травм м'яких тканин і хронічного болю. Робот знаходить місце запалення в тілі і опромінює його лазером протягом 6-30 хвилин. Це знімає запалення і прибирає біль.

за матеріалами, Xinhua