ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Нове практичне керівництво по клінічній практиці Міжнародного товариства досліджень в області дієтологічної психіатрії рекомендує омега-3 поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) в якості додаткової терапії при великому депресивному розладі. Фахівці визнали, що значення цього типу ПНЖК «не береться до уваги» при лікуванні депресії, хоча «накопичені дані його підтверджують».

У керівництві зазначається, що з'являється все більше доказів, що демонструють ефективність омега-3 як допоміжний засіб для лікування великого депресивного розладу. Автори керівництва також відзначають, що омега-3 безпечні та ефективні щодо прискорення дії антидепресантів при початку терапії, а також для посилення ефекту антидепресантів в разі, коли їх дія виражена недостатньо.

Що стосується складу продуктів на основі омега-3 і дозування, документ ISNPR рекомендує чисту ейкозапентаєнову кислоту (EPA) або комбінацію EPA і докозагексаєнової кислоти в початковій дозуванні мінімум 1 г в день курсом щонайменше 8 тижнів. Тривалість такої додаткової терапії може бути збільшена для запобігання рецидиву.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: MEDSCAPE