ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий психотерапевтичний «золотий стандарт» лікування хронічного болю?

Нове дослідження показало, що один курс лікування емоційною обізнаністю та експресійною терапією (EAET) був пов'язаний із значно більшим зниженням інтенсивності хронічного болю, ніж когнітивно-поведінкова терапія (КПТ), поточний золотий стандарт психотерапії.

Дві третини пацієнтів, які отримали ЕЕЕТ, повідомили про зменшення болю як мінімум на 30% порівняно з 17% пацієнтів, які отримали КПТ. Рандомізоване клінічне дослідження також показало, що люди з депресією та тривогою сприятливіше реагували на EAET, що є новим відкриттям.

Це дослідження є одним із небагатьох, у яких EAET безпосередньо порівнюється з CBT.

«Більшість людей із хронічним болем взагалі не розглядають можливість психотерапії», — дослідник Брендон С. Ярнс, доктор медичних наук, штатний психіатр у системі охорони здоров'я Великого Лос-Анджелеса та клінічний професор медичних наук на факультеті психіатрії та біоповедінкових наук. UCLA Health повідомив Medscape Medical News.

Хоча пацієнтам дозволялося продовжувати приймати ліки від болю та інших супутніх захворювань під час дослідження, у тих, хто отримував EAET, «було більшого покращення щодо болю, депресії та тривоги», - сказав Ярнс. "Це говорить про те, що ефект стався завдяки ЄАЕТ".

Результати були опубліковані 13 червня у мережі JAMA Network Open

 

За матеріалами: MEDspace