ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий крем позбавляє від плям вітиліго

Згідно з даними дослідження фази 2, представленим на конгресі Європейської академії дерматології та венерології, серед пацієнтів з вітиліго лікування руксолітінібом в формі крему призвело до значного поліпшення репигментації (оцінювалося як 50% або більше від базового показника загального ступеня вираженості вітиліго) всього тіла вже на 52 тижні . Більше половини пацієнтів, які наносили крем два рази в день в найвищій концентрації, відновили більше половини пігментації на обличчі.

Руксолітініб є селективним інгібітором двох янус-кіназ (Janus Associated Kinases - JAKs), JAK1 і JAK2. Ці кінази сприяють передачі сигналів від численних цитокінів і факторів росту, що грають важливу роль в регулюванні функції імунної системи. Таким чином крем впливає на патогенез вітиліго, оскільки його дія націлена на сигнальний шлях, що провокує імунну атаку на меланоцити у таких пацієнтів.

В першу частину дослідження були включені 157 дорослих з вітиліго, які були випадковим чином розподілені в кілька груп: крем на основі 1,5%, 0,5% або 0,15% руксолітініба, який використовували один або два рази на день, а також групу контролю - плацебо (крему без активної речовини).

Лікування тривало протягом 24 тижнів. Друга частина дослідження включала пацієнтів з першої фази, і проводилася протягом додаткових 28 тижнів. В цілому дослідження тривало 52 тижня. Новий засіб продемонструвал дозозалежну ефективність (руксолітініб 1,5% два рази в день), при цьому важливо, що крем використовувався без додаткової фототерапії. Також дослідники відзначили, що зони на обличчі краще реагували на терапію, ділянки шкіри на шиї лікувати виявилося важче.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: HEALIO