Нездорове харчування можна компенсувати прийомом риб'ячого жиру, запевняють лікарі

Риб'ячий жир має унікальну властивість - йому під силу захистити мозок від впливу небезпечних токсинів. Як зазначає "Ера новин", риб'ячий жир не впливає на сам нейрогенез (освіта і інтеграцію нових клітин мозку), проте справляє протекторний ефект.
На думку дослідників, риб'ячий жир стимулює зону мозку, відповідальну за пам'ять, прийом їжі і навчання. Аналіз 185 наукових робіт, що стосувалися впливу риб'ячого жиру на організм людини, показав: риб'ячий жир активує метаболізм, по суті, перетворюючи будь-яку їжу в низькокалорійну.
Тим часом, відомо, що шкідливі висококалорійні продукти негативним чином втручаються в нейрогенез. А риб'ячий жир нівелює негативний ефект шкідливих продуктів, зокрема, цукру (цукор провокує набір ваги, порушує метаболізм і когнітивні функції). Так мозок отримує захист. Вчені рекомендують щодня споживати риб'ячий жир.


За матеріалами MEDdaily