ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Метааналіз показує, що фізична активність допомагає запобігти запальним захворюванням кишечника

Вищий рівень фізичної активності пов'язаний із зниженням ризику розвитку запальних захворювань кишечника (ВЗК), особливо хвороби Крона

МЕТОДОЛОГІЯ:

  • Оскільки попередні обсерваційні дослідження зв'язку між фізичною активністю та ризиком ВЗК дали широкий спектр результатів та висновків, дослідники провели систематичний огляд та метааналіз, щоб оцінити сукупний вплив фізичної активності на ризик ВЗК серед різних демографічних груп.
  • Аналіз включав три великі популяційні когортні дослідження, а також сім малих і великих досліджень типу «випадок-контроль» з кількох регіонів світу, які були опубліковані до квітня 2023 року.
  • До когортних досліджень були включені 1182 пацієнти з БК, 2361 людина з виразковим колітом (ЯК) та 860 992 особи без ВЗК. У дослідженнях «випадок-контроль» взяли участь 781 пацієнт з БК та 2636 осіб без БК, а також 1127 пацієнтів з ЯК та 3752 особи без ЯК.
  • Для визначення якості доказів у включених дослідженнях використовувався підхід «Класифікація рекомендацій, розробка та оцінка».

НА ПРАКТИЦІ:

«Фізична активність може відігравати роль як стратегія профілактики розвитку ВЗК. На додаток до здійснення заходів охорони здоров'я для підвищення рівня фізичної активності, лікарям може бути рекомендовано підвищений рівень фізичної активності, особливо людям з групи високого ризику. розвитку ВЗК, наприклад, у людей із сильним сімейним анамнезом ВЗК», - пишуть автори.

ДЖЕРЕЛА:

Дослідження, проведене Хо Туан Тіонгом, доктором медичних наук з відділення гастроентерології лікарні Крайстчерч, Крайстчерч, Нова Зеландія, було опубліковано в Інтернеті в журналі «Журнал Крона та коліту»

 

За матеріалами: MEDspace