ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Медики розповіли, як розпізнати зараження грипом

Грип і звичайна ГРВІ вимагають різного лікування. Щоб відрізнити ці інфекції, слід уважно відстежувати симптоми. "Російська газета" наводить слова головного спеціаліста по первинної медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров'я Москви Андрія Тяжельнікова. Експерт нагадує: ГРВІ зазвичай проходить відносно легко, а грип може спровокувати небезпечні ускладнення.
Грип уже через кілька годин після зараження проявляється загальною слабкістю, ознобом і високою температурою. Події розвиваються стрімко - за годину температура може піднятися до 40 градусів. Вона тримається кілька діб і важко збивається. До симптомів грипу також відносяться ломота в тілі, головний біль, а з другого дня - сухий кашель, який потім стає вологим, з мокротою.
При ГРВІ температура зазвичай не перевищує 39 градусів, і в такому стані людина проводить лише пару днів, а потім його стан поліпшується. Немає сильного болю в м'язах і суглобах, як при грипі. ГРВІ як правило триває трохи більше тижня. Грип же може тривати до 10 днів, а нездужання зберігається терміном до трьох тижнів.

За матеріалами, meddaily