ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вітамін С здатний перемогти рак, показало дослідження

Більш того, він в 10 разів ефективніше одного з експериментальних протиракових препаратів. Це виявили дослідники з Університету Солфорда і їх колеги. Вчені досліджували вплив експериментальних лікарських засобів і природних речовин, включаючи аскорбінову кислоту (вітамін C), на ріст ракових клітин, розповідає Science World Report.

Фахівці порівнювали ефективність ліків стіріпентола, трьох природних речовин (аскорбінової кислоти, феніловий ефіру кавової кислоти, силібініну) і трьох експериментальних препаратів від раку (FK866, актіноніна і 2-DG). Вони націлені на біоенергетичні процеси ракових стовбурових клітин, завдяки яким клітини живуть і ростуть.

Щоб запобігти зростанню клітин, потрібно порушити їх метаболізм. Дослідження показало: найкраще з цим завданням справлялися актінонін і FK866. Вітамін C теж успішно запобігав утворенню ракових стовбурових клітин. Він виявився в 10 разів ефективніше, ніж експериментальний препарат 2-DG. Також вітамін С перешкоджав гликолизу (окисленню глюкози для отримання енергії) в мітохондріях ракових клітин. Гліколіз потрібен клітинам для розмноження.

за матеріалами, Science World Report.