ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Комп'ютер навчили діагностувати аритмію точніше живого лікаря

Миготлива аритмія (порушення ритму серцебиття) може залишитися непоміченою на ЕКГ. Особливо, коли ритм серцебиття на якийсь час приходить в норму. Уникнути фатальний діагностичної помилки допоможе штучний інтелект, створений Клінікою Майо, передає BBC. Вчені виявили приховані від ока лікаря ознаки аритмії.
Комп'ютер шукає, здавалося б, незначні сліди, що говорять про минулі епізодах збоїв в ритмі серця. До таких слідах відноситься утворення рубцевої тканини на серце. Система проаналізувала дослідження ритму серцебиття майже 181000 чоловік за 1993-2017 роки. У всіх людей спочатку були нормальні тести. Але штучний інтелект виявив аритмію в 83% досліджень, позначених як "норма".
В силі штучного інтелекту не доводиться сумніватися. Наприклад, недавно комп'ютер розробив вакцину проти грипу підвищеної ефективності. Вакцину створила програма, відома як Алгоритм пошуку лігандів. Ліганди - це з'єднання (іноді мала молекула), що утворюють комплекси з біологічної молекулою (з ДНК, білком, клітинним рецептором) і, як результат, що виробляють певні ефекти.
За матеріалами, BBC.