ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Гепатит збільшує ризик хвороби Паркінсона

Люди, інфіковані вірусом гепатиту В або С, схильні до хвороби Паркінсона. Це показало нове дослідження, проведене фахівцями з Оксфордського університету. Вчені проаналізували дані людей з гепатитом B, гепатит С, аутоімунним гепатитом, хронічним активним гепатитом і ВІЛ за 1999-2011 роки, розповідає Zee News.

Дослідники виявили, що в цілому у 44 осіб з гепатитом B розвинулася хвороба Паркінсона (у порівнянні з 25 випадками в загальній популяції). Крім того, з хворобою Паркінсона зіткнулися 73 людини з гепатитом C (у порівнянні з 49 випадками в загальній популяції). Так, у учасників з гепатитом В ризик розвитку хвороби Паркінсона був підвищений на 76%, а у добровольців з гепатитом C - на 51%.

Гепатит С передається через кров, а гепатит B - через кров і біологічні рідини організму інфікованої людини. Фахівці припускають: можливо, сам вірус або ліки від гепатиту збільшують ймовірність розвитку хвороби Паркінсона. Але справа може бути і в інших факторах, що підвищують ризик гепатиту і нейродегенеративного захворювання.

за матеріалами, Zee News.