Дует з вітамінів С і Е допомагає при хворобі Паркінсона
Вчені Міланського університету провели аналіз даних 43 865 осіб, які заповнили анкету про фактори способу життя та історії хвороби, щоб вивчити вплив прийому антиоксидантів (включно вітамін Е і С) на ризик розвитку хвороби Паркінсона. Дослідники проаналізували взаємозв'язок між ризиком розвитку хвороби Паркінсона і загальної антиоксидантної насиченості дієти пацієнтів. За результатами даного дослідження було з'ясовано, що можна обмежитися лише двома конкретними нутрієнтами - вітамінами Е і С. В якості захисту паркінсонізму працює більш високе споживання одночасно саме цих двох вітамінів, а не одного з них.
Вчені думають, що в патогенезі паркінсонізму присутній окислювальний стрес, який призводить до втрати дофамінергічних клітин. Антиоксиданти Е і С вловлюють активні форми кисню, в результаті чого захищають нейрони від ушкодження.
За матеріалами: MEDSCAPE