ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідження підтверджує зв'язок між червоним м'ясом та ризиком діабету

Надмірне споживання червоного м'яса, незалежно від того, оброблене воно чи ні, пов'язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу. Цей зв'язок був підтверджений новим дослідженням

"Наше дослідження підтримує поточні дієтичні рекомендації щодо обмеження споживання червоного м'яса і підкреслює важливість різних альтернативних джерел білка для запобігання діабету 2 типу", - пишуть дослідники.

Зв'язок між споживанням обробленого та необробленого червоного м'яса (і того й іншого разом) та вищим ризиком розвитку діабету спостерігався у всіх когортах при окремому та спільному аналізі. У людей із найвищого квінтилю за комбінованим споживанням червоного м'яса (Q5) ризик розвитку захворювання був на 2% вищим, ніж у людей із найнижчого квінтилю (Q1). Збільшення ризику, пов'язане з переробленим та непереробленим м'ясом, склало 51% та 40% відповідно. Одна додаткова порція обробленого червоного м'яса щодня пов'язана зі збільшенням ризику розвитку діабету в 1,46 разу. Цей ризик був у 1,24 рази вищим для необробленого м'яса і в 1,28 разів вищим для обох типів разом узятих.

 

За матеріалами: MEDspace