Дослідження підтверджує зв'язок між червоним м'ясом та ризиком діабету
Надмірне споживання червоного м'яса, незалежно від того, оброблене воно чи ні, пов'язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу. Цей зв'язок був підтверджений новим дослідженням
"Наше дослідження підтримує поточні дієтичні рекомендації щодо обмеження споживання червоного м'яса і підкреслює важливість різних альтернативних джерел білка для запобігання діабету 2 типу", - пишуть дослідники.
Зв'язок між споживанням обробленого та необробленого червоного м'яса (і того й іншого разом) та вищим ризиком розвитку діабету спостерігався у всіх когортах при окремому та спільному аналізі. У людей із найвищого квінтилю за комбінованим споживанням червоного м'яса (Q5) ризик розвитку захворювання був на 2% вищим, ніж у людей із найнижчого квінтилю (Q1). Збільшення ризику, пов'язане з переробленим та непереробленим м'ясом, склало 51% та 40% відповідно. Одна додаткова порція обробленого червоного м'яса щодня пов'язана зі збільшенням ризику розвитку діабету в 1,46 разу. Цей ризик був у 1,24 рази вищим для необробленого м'яса і в 1,28 разів вищим для обох типів разом узятих.
За матеріалами: MEDspace