ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дані НАСА щодо якості повітря можуть дати інформацію про респіраторні ризики

Незалежно від того, де на Землі ви живете, за вами, швидше за все, спостерігатиме око в небі. Це добре, принаймні коли йдеться про супутниковий моніторинг якості повітря, кажуть вчені з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору, відомого як НАСА.

На спеціальному симпозіумі, проведеному в рамках Міжнародної конференції Американського торакального товариства (ATS) 2024, фахівці НАСА в галузі охорони здоров'я та якості повітря описали використання космічних систем та додатків у галузі наук про Землю для покращення розуміння ризиків для здоров'я органів дихання у всьому світі та для збагачення легеневих досліджень за допомогою галактики даних

"Щодня ми завантажуємо більше 25 терабайт даних", - сказав Джон Хейнс, магістр наук, менеджер програми з додатків для охорони здоров'я та якості повітря в Програмі дій на Землі Відділу наук про Землю НАСА у Вашингтоні, округ Колумбія.

Багато наборів даних спостережень мають вирішальне значення для додатків, пов'язаних з якістю повітря: спостереження за температурою поверхні суші, температурою поверхні моря, опадами, пожежами і тепловими аномаліями, аерозолями, і це лише деякі з них. І справді приголомшлива новина — це пропозиція від нашого сузір'я супутників – це безкоштовний і відкритий доступ, доступний кожному у всьому світі», – сказав він.

Місія Програми дій НАСА «Земля» — «дати можливість людям та організаціям застосовувати ідеї науки про Землю на благо економіки, здоров'я, якості життя та довкілля».

 

За матеріалами: MEDspace