ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Наші новинки

Ступінчаста терапія бактеріальних інфекцій. Лінесса.

Перші роботи, присвячені застосуванню ступінчастої терапії, з'явилися в кінці 1970-х років, коли була показана клінічна ефективність ступеневого підходу із застосуванням парентеральних та пероральних форм β-лактамних антибіотиків в лікуванні дітей раннього віку з гематогенним остеомієлітом та інфекційним артритом. Сьогодні під ступінчастою терапією (англ. Sequential therapy, step-down therapy, switch therapy) розуміють двоетапне застосування протиінфекційних препаратів шляхом переходу з парентерального на непарентеральний (як правило, пероральний) шлях введення в якомога коротші терміни з урахуванням клінічного стану пацієнта. Даний підхід є однією зі складових розумного ведення пацієнтів з інфекційною патологією «Start Smart - Then Focus» Antimicrobial Stewardship Toolkit for English Hospitals, Update 2015. Основна ідея ступінчастої терапії полягає в зменшенні тривалості парентерального введення протиінфекційного препарату, зниженні ризику розвитку катетер-асоційованих інфекцій, скорочення термінів перебування пацієнта в стаціонарі, що може призвести до значного зниження вартості лікування як для пацієнта, так і скорочення навантаження на медичний персонал та зменшення загальних витрат на систему охорони здоров'я (FM Buyle et al., 2012).

У компанії Ananta Medicare є препарат Лінесса (лінезолід) в формі розчину 300 мл для проведення внутрішньовенної інфузії, однак, вже у квітні компанія виводить на ринок лінезолід в фомі таблеток по 600 мг для перорального прийому також під назвою Лінесса. Фармакодинамічні параметри, а саме 100% біодоступність лінезоліду прийнятого в формі таблеток, забезпечує можливість проведення ступінчастою терапії, що є особливо важливим в період пандемії COVID - 19. Лінезолід входить в Американські, Європейські та Українські стандарти і протоколи як по веденню пацієнтів з важкими внутрішньогоспітальними пневмоніями, так і при бактеріальних пневмоніях, що розвиваються у пацієнтів з СOVID інфекцією. В одному із останніх Американських посібників (Joshua P. Metlay et al., Diagnosis and Treatment of Adults with Community-acquired Pneumonia. An Official Clinical Practice Guideline of the American Thoracic Society and Infectious Diseases Society of America. 2019) він настійно рекомендований. Cлід використовувати переведення з парентерального на пероральний прийом антибіотиків, використовуючи при цьому той самий засіб або той самий клас антибіотиків.

 

Лінесса (лінезолід) розчин для інфузії 300 мл/600 мг і Лінесса (лінезолід) таб.600 мг №5 цілком дозволяють реалізувати ступінчасту терапію у важких пацієнтів з бактеріальною інфекцією.