ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Наші новинки

Есозол. Новий продукт в лінійці компанії для лікування кровотечі з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту.

 

Кровотеча в просвіт шлунково-кишкового тракту (ШКТ) – частіше гостре та загрозливе для життя  пацієнта ускладнення різних захворювань і пошкоджень внутрішніх органів. Існує близько 116 захворювань, які іноді призводять до шлунково-кишкових кровотеч (ЖКК), при цьому на частку 5 захворювань (виразкова хвороба, гострі виразки та ерозії, пухлини, синдром Меллорі-Вейсса, портальна гіпертензія) припадає понад 90% всіх причин ЖКК, інші ж причини є вкрай рідкісними. Частота ЖКК з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту і пов'язана з ними госпіталізація в Великобританії в 1990-і роки становила 103 - 172/100,000 дорослих в рік, в CША 61 - 78/100,000 дорослих в 2009-2012 роках і для порівняння в Україна 1 на 1000 населення. Однак, за останні 10 років відзначається зниження госпіталізації на 21-23%, що пояснюється зменшенням кровотеч через виразкової хвороби (і кровотеч, що відносяться до «гастриту»), ймовірно, через зменшення поширеності H. pylori і збільшення використання антисекреторних препаратів. Показник летальність коливається в діапазоні 1,9-2,5% (за даними баз Великої Британії і США), тоді як великі наглядові когортні дослідження в Європи демонструють більш високий рівень летальності близько 10%. Для порівняння показник загальної летальності ЖКК в місті Києві складає близько 3,1%, тоді як в цілому по Україні – 8,5%.

Основним методом діагностики при ЖКК є езофагогастродуоденоскопія, а основним методом лікування – проведення ендоскопічного гемостазу одним з чотирьох методів: аплікаційні методи, теплова терапія, ендоскопічна ін'єкційна терапія і механічний гемостаз. Кожен з методів має свої плюси і мінуси. Однак, навіть після проведення успішного ендоскопічного гемостазу, що відзначається в 90% випадків, ризик повторної кровотечі все ще залишається на досить високому рівні і відзначається в 25% випадків протягом 72 годин після проведеного ендоскопічного гемостазу. Тому в рекомендаціях Європейського товариства лікарів ендоскопістів-гастроентерологів (Europe, ESGE, 2015) є наполеглива рекомендація щодо застосування інгібіторів протонний помпи (ІПП) як до моменту проведення ендоскопії, так і після неї. При цьому у пацієнтів з високим ризиком після проведення успішної ендоскопічної процедури введення високих доз ІПП (в/в болюсно 80 мг з подальшим постійним інфузійних введенням 8 мг/год протягом 72 годин), доведено зменшує ризик повторних кровотеч і показник смертності.

Компанія Ananta Medicare зареєструвала (РП UA/14382/01/01 №1729 від 30.07.2020) та просуватиме сучасний ІПП четвертого покоління езомепразол під назвою Есозол. Есозол (езомепразол) випускається у флаконах по 40 мг, що робить його використання зручним у відповідність з Європейськими рекомендаціями лікарів ендоскопістів-гастроентерологів.