ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Остеопороз та СOVID-19

У міру того як світ бореться з кризою, обумовленою COVID-19, економіки і системи охорони здоров'я як розвинених, так і країн, що розвиваються опинилися у вкрай скрутному становищі. Жорсткі рішення щодо перенаправлення фінансових і людських ресурсів на так звані «несуттєві» проблеми, оголюють і тим самим розкривають інші проблеми. Яким чином можливо вирішити реальну потребу пацієнта з остеопорозом?

5.11.2020 компанія "Аnanta Medicare" спільно з "Клінікою сучасної ревматології" г. Киев провели черговий вебінар тема якого яскраво говорить сама за себе "Задайте питання професору - в центрі уваги остеопороз", і звичайно, проф. Єгудіна Єлизавета Давидівна надала свою відповідь на це питання.

Пацієнти з остеопорозом схильні до високого ризику заразитися COVID-19, а також мати серйозні наслідки зараження, тим самим перед пацієнтами виникає ряд складних питань. Так пацієнти, які отримують тривале лікування деносумабом на регулярній основі кожні 6 місяців, можуть зіткнутися з дилемою в оцінці важливості запровадження чергової ін'єкції, яка вимагає відвідування медичного закладу, де ризик заразитися зростає. При цьому в дослідженнях продемонстровано, що ризик “відскоку” після введення останньої дози деносумаба виникає через 8 місяців, проявами якого є збільшення метаболізму кісток і спонтанні переломи хребців.

Ризик грипоподібної реакції після внутрішньовенної інфузії бісфосфонатів значний і в деяких дослідженнях виникав більш ніж у > 50% людей. Однак, необхідно враховувати, що золедроновая кислота в дозі 5 мг вводитися тільки 1 раз на рік, тим самим кількість відвідувань стаціонару знижується. Наступною стратегій є ретельне обговорення з пацієнтами, можливості ризику розвитку гострої фази з проявами лихоманки і міалгії, тим самим уникаючи непотрібних побоювань з приводу імітації інфекції. Рішення про використання бісфосфонатів для внутрішньовенного введення повинно враховувати ризик як для пацієнта, при відвідуванні ним медичного закладу, так і для медичного працівника, якщо введення робиться на дому.

Лікарям необхідно адаптуватися до проблем, які пов'язані з COVID - 19, і розглянути способи продовження обслуговування найбільш вразливих слоїв населення, людей з хронічними захворюваннями, пацієнтів з остеопорозом.

Компанія "Аnanta Medicare" зберігає активність і робить доступним препарат Золеум (золедроновая кислота в дозі 5 мг в 100 мл) в Україні для пацієнтів з остеопорозом.