ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Штучний ембріон - нова реальність від британських вчених

Кембриджський університет здійснив справжній прорив. Його співробітникам вперше в історії вдалося створити штучний ембріон миші, передає "Ремедіум". Тепер в руках вчених величезну кількість даних, які допоможуть дослідити механізми раннього ембріонального розвитку і деякі причини самовільного переривання вагітності.

Відомо, що вчені з'єднали на тривимірному каркасі ембріональні стовбурові клітини і екстраембріональние трофобластние стовбурові клітини (їх зазвичай виробляє плацента). Після інкубації протягом чотирьох днів клітини успішно розвинулися і сформували структуру, схожу з справжнім ембріоном миші.

Це перша успішна спроба отримати штучний ембріон без яйцеклітини. Експерти визнають малоймовірність подальшого розвитку подібного ембріона, адже плоду необхідно отримувати поживні речовини і кисень від матері. Однак тепер вчені збираються продовжити експерименти і додати на тривимірний каркас стовбурові клітини жовтковиммішка. Вони вважають, що це продовжить період диференціації клітин ембріона до моменту початку формування внутрішніх органів.

по матеріалами "Ремедіум".