ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Діабет може бути предвестником раку підшлункової залози

Американські дослідники виявили, що у пацієнтів з діабетом 2-го типу в 2,3 рази підвищена ймовірність розвитку раку підшкірної патології. Експерти проанализировали дані близько 50 000 чоловік, госпіталізованих в період з 1993 по 2013 рік, передає The Chronicle of Deccan.

За період спостережень діабет 2-го типу почався у 32,3% пацієнтів. Рак підшлункової залози розвинувся у 128 пацієнтів з діабетом і у 280 пацієнтів без діабету. Серед діабетиків рак у 52,3% випадків з'явився протягом 36 місяців після виявлення діабету. Якщо пацієнту з недавно розвинутою діабетом провели операцію з видалення поражених раком тканин панкретотомії, то симптоми діабету у них пропадали в половині випадків.

Рак піджелудочной желези плохо піддається лікуванню. Середня виживаність протягом п'яти років після виявлення пухлини складає всього 8%. Чом раніш виявляється хвороба, тим краще прогноз. Спеціалісти відзначають: медикам необхідно уважно оглянути пацієнтів з діабетом, адже вони знаходяться в групі підвищеної ризику розвитку панкреатозної патології.

 

за матерiалами, The Chronicle of Deccan.