ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Засіб на всі випадки: у аспірину виявлено дивовижні властивості

Аспірин традиційно використовують для лікування болю, запалення, зниження температури. Але тепер вчені говорять: щоденний прийом аспірину дозволить запобігти розвитку раку, пише Xinhua. Раніше вже було показано, що аспірин рятує від окремих видів раку. Але тільки зараз вчені зрозуміли, як саме аспірин працює.

Виявилося, аспірин взаємодіє з тромбоцитами, які припиняють кровотечі за рахунок формування тромбу. І дана взаємодія не дає рости пухлин. У нормі тромбоцити допомагають у формуванні нових кровоносних судин після того, як формується тромб. Але цей же процес допомагає пухлин виживати і розростатися. Аспірин порушує процес нормального згортання крові, "вимикаючи" ключовий ензим COX-1 і, тим самим, блокуючи взаємодію тромбоцитів і ракових клітин.

Правда, є один момент: в рамках дослідження вчені використовували особливу суміш аспірину і фосфатидилхоліну (тип ліпідів, що міститься в соєвому лецитин). Другий компонент дозволяє зменшити шкоду для шлунково-кишкового тракту, що наноситься аспірином. Суміш отримала назву "Aspirin-PC / PL2200". Вчені сподіваються, що дану суміш включать в рамки протиракової терапії.

За матеріалами, Xinhua