ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Визначено різниця між жіночим і чоловічим мозком

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Німеччини, Швейцарії та США провели МРТ-дослідження головного мозку 1 400 чоловіків і жінок. Експерти намагалися з'ясувати, чи є гендерні відмінності в роботі мозку, і у якої статі більш розвинене логічне мислення, а у якого критичне.

Вчені вивчили анатомо-морфологічні параметри самого мозку добровольців. Результат дослідження показав, що розмір головного органу у чоловіків більше, його маса становить загалом 1 345 грамів. У представниць прекрасної статі мозок важить в середньому 1 222 грами. Однак, якщо врахувати співвідношення загальної маси тіла до ваги мозку, то тут перемагають жінки.

Також фахівці з'ясували, що немає прямого зв'язку між розміром головного мозку і рівнем інтелекту. Було встановлено і те, що у прекрасної половини людства кровопостачання мозку краще і більше сірої речовини.

За підсумками дослідження, вчені заявили, що специфічних гендерних особливостей ЦНС не існує.

Однак, виявилося, що мозку добровольців будь-якої статі все ж притаманні риси які більш характерні як для жінок, так і для чоловіків або в рівній мірі зустрічаються у обох статей. Це свідчить про те, що відмінності в анатомо-морфологічної структурі мозку жінок і чоловіків існують, але вирішальних ознак або їх комбінацій, що дозволяють говорити про специфічно «чоловічому» або специфічно «жіночому» мозку і мисленні немає.

За матеріалами Євролаб