ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Визначено найкращий вік для народження дитини

Співробітники Цюріхського університету стверджують, що встановили ідеальний вік для народження потомства. Виявилося для жінки оптимально народити малюка в віці 25 років.

За заявою вчених в цьому віці жіночий таз ставати найкраще пристосованим для дітонародження. Прийти до таких висновків допоміг експеримент, під час якого жінкам-добровольцям різних вікових груп провели процедуру МРТ сканування тазових кісток.

Нагадаємо раніше акушери, гінекологи і педіатри радили обзаводитися потомством у віці 30-38 років. Вони стверджували, що діти народжені жінками середнього віку демонстрували вищі когнітивні здібності, ніж їх однолітки, що з'явилися на світ у молодих і більш зрілих матерів. Таку тенденцію вчені пов'язали з ще міцним здоров'ям породіллі і її більш ретельної і свідомої підготовкою до виношування і народження малюка. Також мами 30-38 років усвідомлюють важливість активної участі в інтелектуальному розвитку дитини, практикують інноваційні практики виховання дітей і приділяють їм достатньо багато уваги.

А ось німецькі фахівці днями заявили, що під час пологів після 40 також є свої плюси: пізні діти більш витривалі в плані здоров'я. Однак, відзначили експерти, пізнє материнство підвищує ризик розвитку у потомства хвороби Альцгеймера, гіпертонії і діабету.

 

 За матеріалами Євролаб

 

Caption