ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Визначення групи крові за допомогою унікального тесту врятує мільйони життів

Китайські вчені розробили новий тест, який показує групу крові всього за кілька секунд. Точність тесту становить майже 100%, передає The Daily Mail. Це справжній прорив, адже всі сучасні тести вимагають багато часу і складного обладнання. Новий метод дозволяє визначити групу практично будь-якій людині.

Експерти проаналізували 3550 зразків крові і зрозуміли, як дізнатися групу крові менш ніж за 30 секунд. Настільки малий час дозволяє врятувати життя людині, адже переливання невідповідної групи крові може привести до смерті. Відомо, що у кожної групи крові свої антигени. Їх невідповідність провокує небезпечну реакцію.

В рамках дослідження вчені використовували хімічні реакції між білками сироватки крові і простий фарбою. Вони додавали трохи матеріалу на тестову смужку з антитілами, спеціально створеними для розпізнавання різних груп крові. Результат відображався у вигляді зміни кольору. Наприклад, якщо антиген певної групи крові присутній в зразку, то смужка ставала зеленуватою. Якщо немає, - коричневої. А приблизно за дві хвилини тест дозволяв виявити різні рідкісні типи крові.

за матеріалами The Daily Mail.