ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Виявлено спосіб уповільнити «старіння» головного мозку

 Американські фахівці з Колумбійського університету з'ясували, що «ліками» для старіючого мозку може бути гормон остеокальцин. Дослідники відзначили, що остеокальцин виробляється клітинами кісткової тканини і його активізації сприяє навіть невелика фізична активність. Нові дані сприяють подальшому дослідженню молекулярного механізму, що лежить в основі формування пам'яті, і пошуку способу ефективного впливу на його роботу.

Дослідження проводилося групою вчених на чолі з лауреатом Нобелівської премії Еріком Річардом Кандела (Eric Richard Kandel).
По завершенню роботи фахівцям стало ясно, що з остеокальцину взаємодіє білок RbAp48, що перешкоджає настанню деменції. Учені продемонстрували, що RbAp48 взаємодіє з остеокальцину. RbAp48 контролює активність генів, що кодують нейротрофічний фактор мозку BDNF і білковий рецептор GPR158. Повноцінна робота даних сполук залежить від концентрації гормону остеокальцину
Навіть невелика фізична активність, наприклад, ходьба, допомагає вивільняти остеокальцин і RbAp48, що зменшує ризик розвитку старечого недоумства, підкреслюють фахівці. При цьому вчені відзначили, що завдяки дослідженню їм вдалося виявити нові фундаментальні відмінності між вікової втратою пам'яті і хворобою Альцгеймера. «Виявлена ​​складна послідовність молекулярних сигналів повністю відрізняється від тих, які пов'язані з хворобою Альцгеймера. Це найяскравіший доказ того, що втрата пам'яті, пов'язана з віком і Альцгеймер - абсолютно різні захворювання », - сказав доктор Е.Р. Кандел.

За матеріалами «Eurolab»