ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вітчизняні експерти відкрили нові методи боротьби з раком

Причина - фермент тирозил - ДНК - фосфодіестерази 1. Він прибирає створювані ліками пошкодження в ДНК канцерогенних клітин.
" В процесі хіміотерапії або радіотерапії порушується структура ДНК в ракових клітинах . Однак всі ці пошкодження ліквідуються системами репарації ДНК , активність яких і потрібно пригнічувати при лікуванні . Розробка подібних засобів- один з головних напрямків в сучасній медичній хімії " , - говорить завідувачка лабораторією біоорганічної хімії ферментів ІХБФМ СО РАН член - кореспондент РАН , професор Ольга Лаврик.

Також експерти шукають нові ліки проти раку серед природних сполук . У центр уваги вчених Інституту біології та біомедицини Нижегородського державного університету імені Лобачевського ( ІББМ ННГУ ) потрапили орхідеї . У бульбах орхідей вчені знайшли лупеолом і сквален - з'єднання з протипухлинною активністю .

Отже , лупеолом пригнічує ріст і перешкоджає метастазування раку голови і шиї . Його протипухлинна активність навіть вище , ніж у застосовуваних сьогодні препаратів для хіміотерапії . Сквалеон вступає в реакцію з водою , вивільняючи кисень і насичуючи їм клітини . Він може виступати в ролі антимікробної , антиканцерогенного і фунгіцидної кошти .


За матеріалами « MEDdaily »