ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: рівень цукру в крові залежить від розміру мітохондрій

Мітохондрії - "енергетичні станції" клітин. Дослідники з Медичної школи Єльського університету виявили, що зміни розмірів мітохондрій в клітинах головного мозку впливають на рівень цукру в крові. Підтримка нормальної концентрації цукру в крові критично важливо для хворих на діабет 1-го і 2-го типів, пише UPI.com.

Фахівці вивчали у мишей специфічний мітохондріальний білок DRP1. Він був відсутній або був присутній в різних кількостях в клітинах головного мозку, що стежать за рівнями цукру в крові. Дослідники помітили: розмір і форма мітохондрій змінювалися під впливом DRP1 в залежності від того, були миші голодні чи ні.

Нейрони з низькою активністю DRP1 виявилися більш чутливими до змін концентрації глюкози в крові. Нервові клітини запускали контррегуляторную реакцію на гіпоглікемію. При низькому рівні цукру мозок посилав сигнали різних органів, щоб початок вироблятися більше глюкози. За словами вчених, ймовірно, збій даного механізму може привести до порушення автономної регуляції, пов'язаному з гіпоглікемією.

За матеріалами, UPI.com.