ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відкриття: гени визначають тривалість життя хворих на рак

У новому дослідженні, проведеному вченими з США, взяли участь 365 осіб, що страждали від аденокарциноми підшлункової залози. Пухлина можна було видалити хірургічним шляхом. Дослідники встановили, що тривалість життя хворих залежала від наявності змін в чотирьох генах, пише The Indian Express.

Після хірургічного втручання вчені витягували і розшифровували ДНК уражених і нормальних тканин. Фахівці зосередилися на генах KRAS, CDKN2A, SMAD4 і TP53. Дослідження показало: рецидив наступав швидше в учасників зі змінами в 3 або 4 генах. Крім того, показник загального виживання у них виявився менше в порівнянні з хворими, у яких були зміни в 1 або 2 генах.

А дослідники з Університету Мельбурна стверджують: рак підшлункової залози - це не одне, а чотири різних захворювання. Кожне з цих захворювань пов'язано з різними генами і шансами на виживання. І лікувати їх, відповідно, потрібно по-різному. Протягом 7 років вчені аналізували геноми 456 людей з раком підшлункової залози. Фахівці виявили 10 генетичних шляхів і 32 гена, які постійно мутували в пухлинах.

за матеріалами, The Indian Express.