ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Відеоігри можуть не лише розважати, а й лікувати депресію

Особливі ігри впливають на приховані когнітивні проблеми, а не просто борються з симптомами. Група фахівців випробувала методику, запросивши літніх людей з депресією. Їм пропонували протестувати ігрову мобільну технологію Project: EVO компанії Akili Interactive Labs або стандартну психотерапію, передає Xinhua.

Відомо: люди з депресією, яка проявилася вже в похилому віці (в 60 років і старше), стикаються з проблемою фокусування уваги на особистих завданнях. Справа в тому, що їх сильно відволікають різні тривожні думки. У свою чергу, мобільний додаток Project: EVO, створене для поліпшення фокусу уваги на базовому неврологічному рівні, не давало людям відволікатися.

Примітно: більшість добровольців ніколи не користувалося планшетами, на яких було запущено програму. Незважаючи на це, людей залишили самостійно розбиратися з додатком і випробувати гру. Було потрібно грати п'ять разів на тиждень протягом 20 хвилин. Але багато хто грав навіть більше. Висновок однозначний: додаток Project: EVO більш позитивно позначалося на когнітивних показниках, включаючи увагу, в порівнянні з поведінкової терапією. Паралельно у людей поліпшувалося настрій.

За матеріалами МEDdaily