ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені зрозуміли, чому у жінок складно виявити серцевий напад

Співробітники Університету Тромсо провели експеримент і з'ясували: жінки краще переносять біль від інфаркту. Тому вони часто не розуміють, що у них серцевий напад. Дослідники оцінювали переносимість болю у 4849 дорослих. Добровольці на дві хвилини опускали руки в холодну воду. Також вчені зробили учасникам ЕКГ, щоб з'ясувати, хто в минулому переніс інфаркт, повідомляє The Daily Mail.
Фахівці виявили: у добровольців, які довше терпіли біль, в минулому частіше були "тихі" (безсимптомні) серцеві напади. Найбільш тісний виявилася зв'язок між больовим порогом і "тихими" інфарктами у жінок. В цілому серед жінок серцеві напади зустрічалися частіше, ніж серед чоловіків (7% проти 19%). Однак у представниць прекрасної статі вчені зафіксували більше "тихих" інфарктів (75% в порівнянні з 58% у чоловіків).
Жінки, як правило, швидше прибирали руку з холодної води. Але кореляція між переносимість болю і "тихими" серцевими нападами у них була більш значущою. Так, мабуть, жінки краще переносять специфічну біль від серцевого нападу. Крім того, дослідники вважають, що симптоми інфаркту у чоловіків і жінок відрізняються. Все це ускладнює процес діагностики.


За матеріалами MEDdaily