ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені виявили ген, який допомагає дожити до ста років

Японські дослідники проаналізували дані 4312 добровольців віком до 80 років і 530 осіб у віці 95 років і старше (більшості людей в цій групі було більше 100 років). Фахівці встановили: у довгожителів ген CLEC3B володів певними особливостями. Ген CLEC3B кодує білок тетранектін, який запобігає поширенню раку і сприяє утворенню кісткової тканини, пише The Daily Mail.

На думку дослідників, довгожительство обумовлено геном CLEC3B максимум на 30%. За решту відповідають здорова дієта і регулярна фізична активність. Однак деякі експерти вважають: необхідні подальші дослідження, щоб з'ясувати, чи можна пов'язувати довгожительство за все з одним геном і використовувати отримані висновки для збільшення тривалості життя людей.

До речі, раніше співробітники Бостонського університету проаналізували дані чотирьох досліджень. Вчені знайшли в 4-й і 7-й хромосомах рідкісні генетичні варіанти, які мали відношення до довголіття. Деякі з цих варіантів також знижували ризик хвороби Альцгеймера і серцево-судинних захворювань.

за матеріалами, The Daily Mail.