ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені розробляють синтетичну вакцину в таблетках

Незважаючи на зростання ефективності вакцин, сама процедура вакцинації при використанні ін'єкцій не змінювалася більше століття і до сих пір залишається болючою і малоприємною.
Тому створення вакцин в таблетованій формі стало б справжнім проривом, оскільки полегшило б не тільки саму процедуру, але також транспортування і зберігання препаратів. Створення вакцини в таблетках є складним процесом з великою кількістю обмежень, подолати які вдалося групі вчених з Великобританії.
Як відомо, під час щеплення в організм вводять ослаблені імунні агенти, які провокують реакцію імунітету і викликають вироблення антитіл. А так як таблетки розчиняються в шлунку, то просто помістити «поганих хлопців» в них не вийде - вони просто переробляться під дією шлункового соку. Групі фахівців з Кардіфського університету під керівництвом Ендрю Сівелл вдалося створити нову технологію отримання синтетичних вакцин, які можна буде застосовувати для виробництва «вакцин в таблетках».
Вчені використовували при виробництві штучні пептиди, структура яких схожа з вірусної, але побудована не з природних L-амінокислот, а їх дзеркальних відображень - D-амінокислот. Такі амінокислоти викликають абсолютно ідентичну імунну відповідь і при цьому є стійкими до дії шлункових і кишкових ферментів. D-амінокислоти лише в невеликій кількості виводяться через нирки. Більша частина препарату залишається в незмінному вигляді.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ХімРар