ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вчені готові представити новий вид потужних антибіотиків

Фермент LpxC критично важливий для формування зовнішньої мембрани грамнегативних бактерій. І недавно вчені Університету Дьюка розповіли про те, що зуміли заблокувати активність даного ферменту. Це перший крок до отримання антибіотиків нового класу. Як зазначає "Медпортал", речовину, що блокує LpxC, прекрасно працювало з бактеріями, які не боялися стандартних антибіотиків.

Нове антибіотичну речовину має робочу назву LPC-069. Воно виявило особливу активність щодо бактерій Yersinia pestis, що викликають чуму. Що важливо, можна використовувати LPC-069 в досить високих дозах без особливо вираженою токсичності. Є й інше активна речовина - LPC. Воно непогано себе зарекомендувало в лабораторних випробуваннях, але в дослідах з тваринами такого успіху не було.

LPC-058 хоч і затримувало розвиток інфекції, призводило до побічних ефектів, включаючи діарею, акумуляцію білих кров'яних клітин в легенях і кишечнику, а також до ураження печінки при використанні великих доз. А ось LPC-069, на відміну від LPC-058, не викликав серйозних побічних ефектів ні в одній з дозувань.

В цілому з'єднання продемонстрували ефективність проти більше десятка патогенних бактерійних видів, в тому числі резистентних до лікарських препаратів. Вчені підкреслюють: LpxC - один з шести основних ферментів в групі ліпідів A (Raetz) в грамнегативних бактеріях. І є підстави вважати, що інші ферменти цієї групи можуть бути відмінною мішенню для лікарського впливу.

за матеріалами, "Медпортал"