ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Вакцину БЦЖ перевірять на ефективність в боротьбі з COVID-19

Група вчених з чотирьох країн світу планує провести дослідження вакцини БЦЖ, яка застосовується по всьому світу для профілактики туберкульозу. Медики вважають, що потенціал цього препарату може перевершити очікування, особливо з огляду на те, що препарат давно використовується лікарями, він дешевий і безпечний.
Дослідники вважають, що вакцина може простимулювати імунну систему людини, дозволяючи їй протистояти вірусу SARS-COV-2. Вони хочуть перевірити свою теорію, провівши клінічні дослідження за участю медичних працівників і людей похилого віку, які є категоріями з підвищеним ризиком зараження коронавірусної інфекцією.
Першими почнуть дослідження фахівці в Нідерландах, вже на цьому тижні вони провакцинують тисячі медиків з восьми лікарень вакциною БЦЖ, частина з них, зрозуміло, отримає плацебо і буде виступати в якості контрольної групи. 
Очікування вчених підкріплені даними датських фахівців Пітера Аабі і Христини Стебелл Бенн, робота яких продемонструвала, що вакцина від туберкульозу здатна підвищувати опірність організму цілого ряду бактерій і вірусів. Їх дані говорять про те, що вакцина БЦЖ здатна запобігати зараженню будь-яким відомим патогеном, включаючи віруси, в перший рік після її введення в 30% випадків.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: SCIENCE