ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальний пластир змінює діагностику серцевих відхилень

Пластир Zio, що наклеюється на груди, може запобігти тисячі випадків інсультів і інфарктів, виявляючи аномальний ритм серцебиття. Зміни серцевого ритму, що відбуваються нечасто (1-2 рази на тиждень), непросто зафіксувати. Як передає The Daily Mail, Zio був майже в 8 разів ефективніше, ніж стандартні сенсори, що стежать за серцебиттям.

Він не боїться води і містить в собі одночасно і електроди, і записує модуль. Пластир можна носити на грудях протягом 2 тижнів безперервно. Саме це дозволяє фіксувати небезпечні зміни в ритмі. Якщо людина відчуває щось дивне, він натискає кнопку на пластирі. Система записує 45 секунд до і після певної точки в часі, виділяючи будь-які порушення ритму при подальшому аналізі записи.

Через два тижні використання пацієнт знімає пластир і відправляє його назад виробникові. Компанія аналізує дані і складає звіт для лікаря пацієнта. В рамках дослідження, проведеного в лікарні Королівського коледжу в Лондоні, 120 пацієнтів, які перенесли інсульт, отримували пластир або звичайний портативний датчик серцебиття. Пластир виявився майже у вісім разів ефективнішим (проблеми з ритмом виявив у 16,3% проти 2,1% у другій групі).

за матеріалами, The Daily Mail