ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальний матеріал вбиває бактерії без антибіотиків

Група вчених, серед яких були співробітники НіТУ "МИСиС", створила новий матеріал для медичних імплантатів, що спрощує відновлення після переломів, повідомляє "Ремедіум". Секрет у використанні наночастинок платини і заліза. Вони дозволяють знищити до 98% шкідливих бактерій, знизивши ризик розвитку післяопераційних інфекцій.

Згідно зі статистикою, в 1-4% випадків виникає бактеріальна інфекція після установки імплантату. А в разі складного перелому ризик розвитку інфекції підвищується до 30%. Традиційно застосовується антибіотична терапія, щоб впоратися з цією проблемою. Але завжди є ризики, що інфекція стане стійкою до антибіотиків або буде алергія. Іноді навіть потрібна повторна операція.

Новий матеріал з наночастинками платини і заліза за 8-12 годин знищує 98% оточуючих його шкідливих бактерій. Йому під силу впоратися зі стафілококом, кишковою паличкою, клебсиеллой пневмонії. Що важливо, імунна система могла працювати в нормальному режимі - лімфоцити не страждали. Найближчим часом повинні бути проведені повноцінні випробування на тваринах.

за матеріалами, "Ремедіум"