ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальні таблетки змусять лікарські сполуки працювати до двох тижнів

Питання тривалості дії ліків завжди гостро стояло  перед лікарями. А, згідно з дослідженням Массачусетського технологічного інституту, Гарвардського університету та Королівського коледжу Лондона, можна отримати таблетки, які будуть працювати протягом двох тижнів, пише "MedikForum". Плюс в тому, що подібні таблетки підтримують стабільну концентрацію активного агента, навіть якщо людина забула випити ліки.

Таблетки мають унікальні властивості. Потрапляючи всередину тіла, оболонка розсмоктується, і таблетка набуває форму зірки. Така форма дозволяє таблетці затриматися в шлунку, зачепившись за стінку, повільно розсмоктуючи там протягом двох тижнів. Тобто активні інгредієнти будуть вивільнятися весь цей час.

Крім форми, таблетка відрізняється стабільністю (відразу вона не розкладається). Це дозволяє їй витримувати жорсткі умови шлунка. Таблетки вже протестували на прикладі протималярійних засобів. Тим часом розробники сподіваються, що їх таблетки допоможуть в лікуванні діабету, ВІЛ, хвороби Альцгеймера і епілепсії.


За матеріалами MEDdaily