ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальна вакцина проти холери зупинить світові епідемії

Як передає "Ремедіум", російські дослідники працюють над створенням першої вітчизняної рекомбінантної вакцини від холери. На відміну від уже існуючих на рику коштів, російська вакцина обіцяє більш високий рівень безпеки. Вакцина від холери - дітище Державного науково-дослідного інституту особливо чистих біопрепаратів ФМБА Росії (ДержНДІ ВЧБ).

Відомо: на відміну від традиційних вакцин, новий засіб створять без використання фрагментів живий бактерії. Таким чином, використання рекомбінантної вакцини дозволяє отримати ефективний захист при набагато більшій безпеці. Нову вакцину можна буде застосовувати всім, включаючи дітей і осіб з хронічними захворюваннями, обіцяють вчені.

Згідно зі статистикою, щороку в світі фіксується до 4 мільйонів випадків холери. І до 140000 чоловік гинуть через це захворювання. Ендемічні осередки розташовуються в Африці, Південній Америці, Індії і Південно-Східної Азії. Плюс, деякі туристичні напрямки (Єгипет, ряд екзотичних країн) знаходяться в зоні ризику зараження. До Росії холера потрапляє з-за кордону і виявляється в водоймах разом зі стічними водами.

за матеріалами, Ремедиум