ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Унікальна нановакцини зробить революцію в лікуванні раку

Тель-Авівський університет, передає Mirage News, створив вакцину на базі наночастинок, здатну запобігати розвитку меланоми і одночасно відповідну для знищення вже існуючих пухлин і метастазів. Вакцина може зробити імунну терапію максимально ефективною.
Вчені взяли наночастинки з биоразлагаемого полімеру. Усередині кожної частинки були укладені два пептиду - короткі ланцюжки амінокислот, які експресуються в клітинах меланоми. Наночастки працювали як вакцини проти вірусних інфекцій - вони стимулювали імунітет. Імунна система починала атакувати ракові клітини, що містять два пептиду, як і наночастинки.
Ефективність вакцини перевірили в рамках трьох експериментів. Спочатку вакцину вводили здоровим мишам, а після робили ін'єкцію клітин меланоми. В результаті рак не розвивався. Потім вакцину і засоби імунної терапії перевірили на вже існуючих пухлинах. Комплексний вплив значно гальмувало прогресування раку і збільшувало тривалість життя. Нарешті, вакцину успішно випробували на тканинах, заборонених у пацієнтів з меланомою і мають метастази в мозку.

За матеріалами, Mirage News