ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ультразвук став справжнім порятунком від артриту

Несподіване відкриття зробили американські медики з Дослідницького центру General Electric. Виявляється, прояви артриту можна подавити, стимулюючи нервові клітини селезінки ультразвуковими імпульсами і зупиняючи атаку імунної системи на суглоби, пише РІА "Новости". Ідея в тому, що ультразвук знімає запалення і змінює обмін речовин в тканинах.

Експерименти з пацюками показали: ультразвук дійсно купірував запалення, запобігав загибель бнирок. Причиною стала зміна в роботі двох типів імунних клітин (Т і В типів), які гальмують імунну реакцію. Також дослідження показали: ультразвук впливав на нервові клітини, що керують роботою селезінки, де дозрівають обидва типи зазначених вище імунних клітин.

Однак позитивний ефект спостерігався тільки в тому випадку, якщо опромінення відбувалося з частотою в 1 МГц зі строго визначеними проміжками між спалахами випромінювання. Аналогічним чином ультразвук може перемогти синдром роздратованого кишечника і токсичну гипергликемию, небезпечно високий рівень цукру в крові, викликаний бактеріальними токсинами.

За матеріалами MEDdaily