ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

У США фармацевтам дозволили тестувати на COVID-19

Ключовим заходом по боротьбі з пандемією COVID-19 Департамент охорони здоров'я та соціальних служб (Department of Health and Human Services - HHS) називає розширення охоплення тестуванням. У зв'язку з цим 8 квітня видане керівництво, що дозволяє ліцензованим фармацевтам замовляти і застосовувати схвалені FDA тести на COVID-19. Керівництво було видано відповідно до Закону про суспільну готовність і підготовку до надзвичайних ситуацій (Public Readiness and Emergency Preparedness Act).
«Надання фармацевтам дозволу замовляти і проводити тести COVID-19 для своїх пацієнтів означає більш легкий доступ до тестування для американців, які цього потребують. Фармацевти грають життєво важливу роль в забезпеченні зручного доступу до важливих служб охорони здоров'я та інформації », - зазначив з цього приводу секретар HHS Алекс Азар (Alex Azar).
Національна асоціація мережевих аптек (National Association of Chain Drug Stores) вустами свого президента, Стіва Андерсона (Steve Anderson), високо оцінила це нововведення: «Ми з нетерпінням чекаємо продовження роботи з лідерами на всіх рівнях влади з метою усунення бар'єрів для догляду за пацієнтами, щоб фармацевти і аптеки були повністю уповноважені і готові служити нації ». З початку пандемії COVID-19 NACDS настійно закликає владні структури, включаючи Конгрес і губернаторів, надати аптекам можливість надавати допомогу пацієнтам, постраждалим від COVID-19, а також грати посильну роль при інших захворюваннях, увага до яких під час пандемії могло ослабнути.

За матеріалами www.hhs.gov; drugstorenews.com