ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Тренування - порятунок від запальних процесів в організмі

Фізична активність будь-якого роду, будь то біг або силові тренування, корисна. Як зазначає Live Science, вона дозволяє побороти запалення. Як відомо, запалення - природний відповідь тіла на травму, дозволяє запобігти інфекції. Однак хронічне запалення саме по собі викликає безліч проблем, включаючи діабет і хвороби серця.

Коли людина починає тренуватися, м'язові клітини виділяють інтерлейкін-6, що бореться із запаленням. Також знижується концентрація запального білка TNF-альфа, гальмується сигнальна активність запального інтерлейкіну-1бета, що викликає запалення в підшлунковій. Основний показник кількості вироблюваного інтерлейкіну-6 - тривалість тренування. Чим довше, тим краще.

Наприклад, 30-хвилинне тренування підвищує рівень інтерлейкіну-6 в п'ять разів. Але після марафону - на 100%. Пік припадає приблизно на самий кінець тренування. Потім рівень падає до початкового. Був проведений експеримент: людям вводили молекулу кишкової палички, що провокувало підвищення рівня запального білка TNF-альфа в 2-3 рази. Але якщо до введення добровольці протягом трьох годин займалися на велотренажері, у них підвищувався рівень інтерлейкіну-6, який рятував від запального білка.

До речі, регулярні тренування провокують зростання концентрації і інтерлейкіну-15 в м'язових клітинах. Даний білок регулює накопичення абдомінального жиру (в області талії), пов'язаного з метаболічними захворюваннями. Так як абдомінальний жир сам провокує запалення, скорочення його обсягів може бути ефективним методом боротьби із запаленням.


За матеріалами MEDdaily